RIT Croatia

O nama

RIT Croatia, donedavno poznata kao Američka visoka škola za management i tehnologiju (ACMT), jedini je američki koledž u Hrvatskoj. Osnovan je 1997. godine u Dubrovniku kao plod suradnje uglednog američkog sveučilišta Rochester Institute of Technology (RIT) i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske, koje je u to vrijeme iniciralo osnivanje privatnih institucija visokog obrazovanja.

Službeni naziv mijenja se 2013. u RIT Croatia (Rochester Institute of Technology Croatia) kako bi jasnije istakli povezanost s uglednim američkim sveučilištem Rochester Institute of Technology.

Studiji koji se izvode na RIT Croatia

Danas se RIT Croatia nalazi na dvije lokacije, u Dubrovniku i u Zagrebu. Na studiju se izvode tri preddiplomska stručna studija: Menadžment u turizmu, hotelijerstvu i uslužnim djelatnostima (Dubrovnik), Međunarodno poslovanje (Zagreb), Informacijske tehnologije (Web and Mobile Computing) (Dubrovnik i Zagreb) te Master of Science program Service Leadership and Innovation (Zagreb). 

Dvije diplome, američka i hrvatska 

Kao podružnica uglednog američkog sveučilišta, RIT Croatia jedina je visokoobrazovna institucija u Hrvatskoj koja za preddiplomske studije izdaje dvije diplome, međunarodno priznatu američku diplomu koju dodjeljuje Rochester Institute of Technology, te hrvatsku diplomu koju dodjeljuje RIT Croatia.

Američka diploma

Po uspješnom završetku četverogodišnjega preddiplomskog stručnog studija Rochester Institute of Technology studentima dodjeljuje međunarodno priznatu američku diplomu Bachelor of Science (BS), identičnu diplomi koju dobivaju studenti RIT-a u SAD-u. Američka diploma studentima omogućuje visoku konkurentnost na tržištu rada i zapošljavanje diljem EU i svijeta.

Hrvatska diploma

Osim američke diplome, svi studenti koji uspješno završe četverogodišnji preddiplomski stručni studij dobivaju zvanje stručni prvostupnik (pritom ostvarivši ukupno 240 ECTS bodova) i hrvatsku diplomu izdanu od RIT Croatia.

Suvremeni američki standardi obrazovanja  

Programi i nastavni planovi RIT Croatia u potpunosti su usklađeni s visokim standardima obrazovanja i akademskim programima američkog sveučilišta Rochester Institute of Technology. Nastava se izvodi na engleskom jeziku, a većinu predavača čine američki i europski profesori s bogatim profesionalnim i stručnim iskustvom. Kvalitetu studija potvrđuju i brojne međunarodne akreditacije od kojih izdvajamo sljedeće:

Američka organizacija New York Middle States Association of Colleges and Schools akreditirala je sve studijske programe koji se izvode na RIT Croatia. Programi Informacijske tehnologije i Međunarodno poslovanje akreditirala je The Middle States Commission on Higher Education.

Program Međunarodno poslovanje zadovoljio je visoke međunarodne standarde i 1988. godine dodijeljena mu je akreditacija ugledne organizacije AACSB International, The Association to Advance Collegiate Schools of Business. AACSB International najstarije je globalno akreditacijsko tijelo za visokoobrazovne institucije u poslovnom obrazovanju i računovodstvu, koje je akreditacije dodijelilo za svega 681 poslovnu školu diljem svijeta. AACSB podrazumijeva visoku kvalitetu podučavanja i posvećenost stalnom unapređivanju, ali i prilagodljivost potrebama poslovne zajednice.

Međunarodno okruženje 

RIT Croatia izvrstan je odabir za ambiciozne i kreativne mlade ljude koji žele studirati u dinamičnome internacionalnom okruženju. Kao podružnica uglednog američkog sveučilišta, privlači studente iz Hrvatske i iz cijelog svijeta. Trenutačno je oko 30 % naših studenata stranog podrijetla, iz zemalja poput Australije, Austrije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Južnoafričke Republike, Južne Koreje, Kanade, Kine, Makedonije, Norveške, Njemačke, Perua, Rusije, Srbije, Slovenije, Švicarske, Sjedinjenih Američkih Država i Turske.

DODATNE INFORMACIJE

  • Blizina javnog prijevoza
  • Blizina parkinga
  • Pristup za invalide

Dodatne informacije

  • Blizina javnog prijevoza
  • Blizina parkinga
  • Pristup za invalide