Dizajner vrtova i pejsažne arhitekture

Rok prijave: Otvorene prijave
Trajanje: 7 mjesec(i)
EduCentar cijena: Na upit

Naziv: Učilište Profokus

Kategorija: Tečajevi

Opis

UPISI U TIJEKU!

Trajanje: jedna školska godina

KOJIM KORAKOM DO USPJEHA?

Kako odabrati zanimanje, steći znanje i zaposliti se? To su pitanja na koja imamo odgovor. Dvanaest kreativnih, verificiranih programa s pravom upisa u radnu knjižicu, danas elektronsku evidenciju. Izvrsni mentori, predavači i praktična nastava u svim programima mogu biti ključ uspjeha, da znanjem dođete do željenog posla. To je zajednički uspjeh Učilišta Profokus i polaznika koji većinom nakon obrazovanja pronalaze svoj posao.

Rad polaznika Učilišta Profokus

DIZAJNER VRTOVA

Dizajner vrtova i pejsažne arhitekture je osoba koja će tijekom obrazovnog procesa naučiti oblikovati prostor vrta, terase ili balkona. Da bi netko postao uspješan dizajner vrtova mora biti u mogućnosti odabrati stil vrta, raspolagati zadanim budžetom, biti otvoren prema novim idejama, znati komunicirati te kvalitetno i brzo izvesti zamišljeni projekt kako bi oblikovao vrt na zadovoljstvo klijenta. Mnogo elemenata u raspoređivanju biljaka i u dizajnu vrta potrebno je objediniti u organiziranu i ugodnu cjelinu u kojoj će se svatko osjećati „kao kod kuće.“

Rad polaznika Učilišta Profokus

POŽELJNE OSOBINE

Dizajneri vrta i pejsažne arhitekture moraju biti kreativni i imati razvijenu sposobnost estetske prosudbe. Uz to je važno dobro poznavati dendrologiju. Školovanjem razvijaju smisao za tehničke probleme i prostorne odnose te je važno da su precizni u radu, spretnih ruku te da posjeduju vještinu vizualizacije projekta. Poželjno je dobro crtati kako bi se jasno mogli prikazati raznovrsni prostorni odnosi.

Rad polaznika Učilišta Profokus

GDJE RADE DIZAJNERI VRTNE I PEJSAŽNE ARHITEKTURE?

  • u vlastitim tvrtkama za projektiranje, izvođenje i održavanje vrtova,
  • u vrtnim centrima,
  • u građevinskim i arhitektonskim tvrtkama i agencijama.

VERIFICIRANI PROGRAM

Program je odobrilo Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske. Nakon završetka obrazovnog ciklusa izdaje se uvjerenje s pravom javnosti, a polaznicima se stručno zanimanje upisuje u radnu knjižicu, danas u elektronsku evidenciju.

ODRŽAVANJE NASTAVE

Dva puta tjedno, srijedom i četvrtkom od 17:00 do 20:00 sati, od listopada do svibnja. Broj polaznika u klasi je ograničen zbog individualnog mentorskog rada te je nastavu moguće slušati i ONLINE.

Rad polaznika Učilišta Profokus

PROGRAM:

OSNOVE DIZAJNA VRTOVA

Polaznici usvajaju znanja o povijesnom razvitku vrtova i zakonskoj regulativi. Usvajaju znanja dendrologije te znanja o vrstama drveća i grmlja, kao i o trajnicama, jednogodišnjim biljkama, cvijeću i travnjacima.

Razvijaju umijeće tehničkog predočavanja kroz crtež u tlocrtu i pogledu te prikaz elemenata potrebnih za prezentaciju projekta.

PROJEKTIRANJE VRTOVA

Usvajaju znanja o osnovama projektiranja pojedinih prostora vrta te zakonitosti projektiranja elemenata vrta. Razvijaju sposobnosti snalaženja i orijentacije, kako u prostoru tako i u prostornim prikazima, te stječu umijeće projektiranja vrta prema namjeni prostora poput manjeg vrta, atrija, terasa i balkona, zimskih vrtova i mnogih drugih.

Važan element je savladavanje svih vrsta instalacija u vrtu kao i vještina izrade troškovnika. Polaznici projektiranje savladavaju kroz prostoručno crtanje, upoznavanje sa AutoCAD programom te načinom izrade 2D crteža i 3D modela – vizualizaciju projekta.

VJEŽBE UREĐENJA VRTOVA

Polaznici razvijaju umijeće izrade projekta atrija, dječjeg igrališta i vrta uz manju obiteljsku kuću s potpunom dokumentacijom. Usvajaju znanja o vrstama vrtlarskih radova od sadnje, održavanja i posjeta rasadniku te izrađuju kompletan završni projekt.

Rad polaznika Učilišta Profokus

POSEBNE METODE NASTAVE

U nastavi sudjeluju gosti predavači koji su renomirani i odabrani stručnjaci iz područja projektiranja, navodnjavanja, kompjuterskih programa za projektiranje vrtova, 3D i fotosimulacija. Uključene su i terenska nastava te izvodljivost projekta.

Učilište Profokus već godinama raspisuje natječaj za uređenje vrta i time polaznici imaju mogućnost napraviti cijeli projekt za stvarnog investitora kroz svoj završni rad. Polaznicima je pružena mogućnost intervjua s investitorom, izmjera parcele i sva potrebita dokumentacija za projekt. Svaki projekt sadržavat će tehnički opis uređenja, popis i cjenik predviđenih radova i materijala te sve ostale detalje potrebne za preobrazbu vrta.

GLAVNA MENTORICA:

Ana Horvat dipl.ing.agr., dugogodišnja suradnica Učilišta Profokus. Posjeduje sve osobine stručnog predavača te karakteristike vrlo ugodne osobe predane radu. Tim predavača čine i stručni gosti iz područja dizajna, planiranja i izvedbe vrtova.

KOJE SU OBVEZE POLAZNIKA?

Po završenom i odslušanom programu polaže se završni ispit, u pisanom i praktičnom obliku. Također, pod stručnim vodstvom mentora, polaznici u sklopu završnog ispita izrađuju i završnu mapu.

Tijekom 25 godina Učilište Profokus steklo je reputaciju ustanove koja uspješnim polaznicima daje pismo preporuke. Po završenom programu 90% polaznika se zaposlilo u struci, a o umijeću i znanjima svjedoči velik broj nagrada koje polaznici osvajaju na raznim natjecanjima.

Rad polaznika Učilišta Profokus

KAKO SE UPISATI?

Nakon informativnog razgovora u Učilištu se potpisuje ugovor o obrazovanju, a danas vam je dostupan i online upis. Više na: http://profokus.hr/upisi

UVJETI ZA UPIS:

Završena srednja škola.

PLAĆANJE:

Mogućnost plaćanja u mjesečnim obrocima tijekom školovanja.

Rad polaznika Učilišta Profokus:

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.