Dentalni asistent / asistentica - stjecanje SSS i prekvalifikacije

Rok prijave: 157 dana do upisa
Trajanje: 1672 sat(i)
EduCentar cijena: 4.300,22 EUR 4.778,02 EUR - 10% popusta na cjelokupni iznos školarine

Naziv: Učilište Ambitio - ustanova za obrazovanje odraslih

Kategorija: Tečajevi

Opis

U tijeku su prijave za upis u 11. generaciju polaznika programa stjecanja SSS i prekvalifikacije za zanimanje dentalni asistent.

 

 

Uvjeti za upis:

U program stjecanja srednje stručne spreme za zanimanje dentalni/a asistent/ica može se upisati osoba s navršenih petnaest godina života i završenom osnovnom školom.

U program prekvalifikacije za zanimanje dentalni/a asistent/ica može se upisati osoba koja ima završenu srednju školu.

Prilikom prijave potrebno je:

  1. popunjeni obrazac za prijavu dostupan na web stranicama Učilišta Ambitio – ovdje,
  2. presliku završne svjedodžbe srednje škole i svjedodžbe svakoga razreda za program prekvalifikacije (svjedodžbu osnovne škole za stjecanje srednje stručne spreme),
  3. presliku rodnog lista,
  4. presliku domovnice,
  5. presliku osobne iskaznice,
  6. uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje poslova dentalnog/e asistenta/ice.

Pretprijave za upis u program zaprimaju se tijekom cijele godine. Ako ste zainteresirani za program, molimo Vas da ispunite obrazac za prijavu kako bismo Vas mogli povratno kontaktirati. Sljedeći natječaj za upis u program planiran je za svibanj 2024. godine, a upisi i početak nastave u rujnu 2024. godine.

Dokumente za prijavu potrebno je slati e-mail info@uciliste-ambitio.hr, poštom ili osobno. Kandidati koji zadovolje uvjete za upis bit će obaviješteni i pozvani na upis putem e-maila. Upisi će se vršiti u prostorijama Učilišta Ambitio, Kuniščak 1A, 10 000 Zagreb.

 

 UČILIŠTE AMBITIO, Kuniščak 1A, Zagreb,

tel: 01 4677 802, fax: 01 4677 801, info@uciliste-ambitio.hrwww.uciliste-ambitio.hr

 

Dobitnica prve, najveće stipendije Učilišta Ambitio za 2023. godinu u suradnji s portalom Educentar - Antonija Prskalo

Održan je 1. Dan karijere – mjesto spajanja edukacije i prilike za posao

O programu:

Ukoliko ste pristalica cjeloživotnog učenja i želite raditi u dentalnom timu kao dentalni asistent / asistentica na pravom ste mjestu!!! Učilište Ambitio provodi obrazovne programe kojima možete ostvariti preduvjete za rad u ordinaciji dentalne medicine kao dentalni asistent / asistentica.

Stjecanje preduvjeta za dobivanje dozvole za rad u Hrvatskoj na radnom mjestu dentalnog asistenta / asistentice moguće je svladavanjem programa za stjecanje srednje stručne spreme i prekvalifikacije za zanimanje dentalnog asistenta / asistentice!

Osobe koje nemaju prethodno završenu srednju školu iz sektora zdravstva i socijalne skrbi zanimanje dentalni asistent / asistentica mogu steći svladavajući program stjecanja srednje stručne i prekvalifikacije za zanimanje dentalni asistent / asistentica koje provodi Učilište Ambitio.

Prekvalifikacija i stjecanje srednje stručne spreme – za nezdravstvena zanimanja

Program stjecanja srednje stručne spreme i prekvalifikacije za zanimanje dentalni asistent / asistentica provodi se po programu odobrenom od Ministarstva znanosti obrazovanja i športa, a izrađen je na temelju nacionalnog strukovnog kurikuluma odnosno Standarda kvalifikacije za zanimanje dentalni asistent / asistentica.

Završetkom programa prekvalifikacija za zanimanje dentalni asistent / asistentica, polaznici stječu:

  • Svjedodžbu Republike Hrvatske o položenim predmetnim ispitima i novo zanimanje dentalni asistent / asistentica uz zadržavanje prethodno stečenog zanimanja
  • osposobljenost za CPR-AED postupke koji se odnose na osnovne procedure kod oživljavanja i zbrinjavanja hitnih stanja te rukovanje s automatskim defibrilatorima

Program stjecanja srednje stručne spreme i prekvalifikacije za zanimanje dentalni/a asistent/ica provodi se konzultativno-instruktivnim oblikom izvođenja nastave u ukupnom trajanju od 2 996 sati. Polaznici koji do sada imaju položene opće obrazovne predmete iz prijašnje srednje škole polažu samo razlikovne predmete.

Predavanja se u Učilištu Ambitio provode dva puta mjesečno i to dva vikenda za redom (2 x petak, subota i nedjelja u mjesecu), kako bi dolasci i izbivanje sa svakodnevnih obveza za polaznike bili svedeni na minimum. Nastava se realizira kroz predavanja i vježbe u Učilištu Ambitio u kombinaciji s individualnim konzultacijama prema potrebi i zahtjevu polaznika.

Pročitajte mišljenja 8.generacije polaznika nakon obrane Završnih radova: https://uciliste-ambitio.hr/dentalni-asistent/prekvalifikacija/misljenja-polaznika/

Otkrijte prednosti upisa u ovaj program: https://uciliste-ambitio.hr/programi/dentalni-asistent/prekvalifikacija-za-zanimanje-dentalni-asistent/o-programu/

10% popusta za uplatu cjelokupnog iznosa školarine (popust se odnosi na gotovinsko plaćanje)

NOVO! MOGUĆNOST KREDITIRANJA ŠKOLOVANJA

Privredna banka Zagreb kao poslovni partner Učilišta omogućava budućim polaznicima mogućnost ugovaranja kredita u svrhu plaćanja školarine i troškova obrazovanja. Poslovnice specijalizirane za ovu vrstu kredita su isključivo zagrebačke poslovnice Cvjetni Trg i Kod Cibone. Kako bi svi naši budući polaznici obrazovanja mogli ostvariti pravo na povoljnije uvjete kreditiranja, potrebno je u navedenim poslovnicama naglasiti kako će se školovati u Učilištu Ambitio.

Praktična nastava od ljeta 2017. godine u novim prostorima Učilišta Ambitio!!!

VJEŽBOVNI CENTAR UČILIŠTA AMBITIO JEDINSTVEN U RH

U želji da polaznicima omogućimo još bolje uvjete za vrhunsko učenje Učilište od srpnja 2017.godine posluje na novoj adresi, Kuniščak 1a, u sklopu kojeg je otvoren i suvremeno opremljen Vježbovni centar. Vježbe, u trajanju od 1050 sati se djelomično realiziraju u Učilištu Ambitio i to u školskoj ordinaciji dentalne medicine, a djelomično u vanjskoj suradnoj ordinaciji s ciljem stjecanja praktičnog iskustva. Tek nakon što se odradi predviđeni fond sati u školskoj ordinaciji polaznici se upućuju u vanjsku ordinaciju dentalne medicine. Iskustvo nam govori da prakticiranje rada dentalnih asistenata bez školskog mentoriranja nije učinkovito u stjecanju znanja i vještina za pravilno asistiranje jer su polaznici prepušteni samo mentoru u vanjskoj ordinaciji koji često ne prati propisan program rada i ne posvećuje dovoljno vremena polaznicima. Naša zadaća je da svakog dentalnog asistenta naučimo pravilno asistirati doktoru dentalne medicine.

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.