Radionica: Refleksološka masaža

Rok prijave: Otvorene prijave
Trajanje: 18 sat(i)
EduCentar cijena:
Od 200 EUR

Naziv: Ustanova za cjeloživotno učenje Magistra

Kategorija: Tečajevi

Opis

Ustanova Magistra Program Edukacija Radionica Refleksološka masaža

Edukacija refleksološke masaže osposobljava polaznike za izvođenje refleksološke masaže stopala. Uključuje teorijska znanja o djelovanju refleksološke masaže, indikacijskom području te kontraindikacijama. Radionica je namijenjena profesionalnim maserima, aromaterapeutima, kao i svima koji žele proširiti lepezu svojih vještina.

Refleksološka masaža je jednostavna i lako primjenjiva tehnika, koja djeluje pozitivno na opću vitalnost, smanjuje napetost i poboljšava cirkulaciju u čitavom organizmu.

Refleksna masaža zona stopala  je metoda koja se bazira na činjenici da svi organi imaju svoju pripadajuću zonu ili točku na stopalu. Stopalo je kao tijelo u malom. Stimulirajući određenu zonu na stopalu indirektno se stimulira pripadajući organ ili dio tijela.

Refleksne zone su raspoređene po čitavom stopalu. Organi koji su na lijevoj strani imaju zone na lijevom stopalu a organi na desnom dijelu tijela ocrtavaju se na desnom stopalu. Područje prstiju odgovara poručju glave. Srednji dio stopala odgovara području trbuha, a peta odgovara području kukova. Stopala odgovaraju leđima, a gornji dio stopala prsima. Kralježnica se proteže s unutrašnje strane stopala od palca do pete.

Kako djeluje refleksna masaža stopala?

Refleksna masaža stopala može djelovati dvojako kao učinkovita dijagnoza bolesti, te kao dopunska metoda izlječenja tih bolesti. Stopala su složen dio ljudskog tijela koji posjeduje složeni koštani sklop, ali i završetke svih živčanih vlakana u našem tijelu. Svaki taj živčani završetak povezan je živčanim vlaknom s jednim organom u našem tijelu, pa se stimulacijom točke na stopalu gdje se on nalazi može izravno djelovati i na taj organ.

Stopala su podijeljenja na refleksne zone i refleksne točke, a terapeut stimulirajući te točke šalje refleksne impulse do odgovarajućih organa i uklanja blokade koje im onemogućuju normalno fukcioniranje. Osim toga određivanjem osjetljivosti pojedinih točaka može se utvrditi oboljenje ili poremećaj u radu pojedinog organa, te potaknuti daljnja, preciznija dijagnoza.

Ova se metoda primjenjuje kod:

1. problema u mišićnom i koštanom sustavu (napetost mišića, krivo držanje, oštećenje od kroničnih bolesti ili deformacija)

2. problema u probavnom sustavu (zatvor, gastritis, poremećaj u metabolizmu)

3. za dišni sustav (astma, bronhitis….)

4. za urogenitalni sustav

5. za endokrini sustav (hypothireosa, hyperthireosa, jajnici….)

6. kronični ili akutni upalni procesi

7. glavobolje različitog uzroka

Trajanje:

  • 18 nastavnih sati

Predavačica

Ksenija Mračević, mag.physioth.

Uvjeti za upis

1. Poznavanje anatomije i fiziologije

2. Završena minimalno osnovna škola

3. Navršenih 18 godina života

Cijena programa

200 € (1.506,90 kn) za jednokratno plaćanje

Tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 HRK

U cijenu su uračunati nastavni materijali, skripta i izdavanje potvrde o završenoj radionici refleksološke masaže.

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.