Kako upravljati prigovorima i pritužbama kupaca

Rok prijave: Otvorene prijave
Trajanje: Na upit
EduCentar cijena: 870 kn + PDV 1.450 kn + PDV
Kategorija: Poslovna edukacija

Opis

Kupac može i ne mora biti u pravu, ali jedini ispravan način za učinkovito upravljanje nezadovoljnim kupcima je primjerena i adekvatna komunikacija. Veoma je bitno da odgovorite na svaki prigovor.

Prigovori se mogu odnositi na različita pitanja vezana uz cijenu, kvalitetu, isplativost ulaganja, percipiranu vrijednost proizvoda ili usluge i slično. Postoje kupci koji se jednostavno vole žaliti, bez obzira kakva je usluga bila. Ključ uspješnog upravljanja prigovorima i pritužbama kupaca je prilagodba komunikacije različitim tipovima kupaca kako bi uz minimalan napor dobili maksimalan učinak, bez ulaženja u konflikt sa nezadovoljnim kupcima. 

Kako uspješno riješiti prigovor kupca? Jesu li svi prigovori i pritužbe kupaca opravdani? Kako učinkovito komunicirati sa teškim, nezadovoljnim i konfliktnim kupcima? Što je to primjerena i adekvatna komunikacija?

Glavne teme seminara:

 • zašto dolazi do pritužbi & prigovora
 • kako spriječiti pritužbe
 • kako rješavati pritužbe
 • komunikacija - alati za upravljanje prigovorima & pritužbama
 • kako nam prigovori & pritužbe pomažu u poslu

Na edukciji ćemo naučiti kako se adekvatno izražavati na način da kupac prihvati naše odgovore bez otpora. Koje ponašanje se očituje kroz naše geste, glas, mimiku, kontakt očima za vrijeme prodajnog razgovora. Kako poboljšati neverbalnu komunikaciju. Naučiti ćemo razumjeti kako naš proizvod ili uslugu doživljava kupac, takozvano sagledavanje situacije iz cipela vašeg kupca. Zašto je to iznimno važno? Ukoliko ih na vrijeme predvidimo i prepoznamo velika je vjerojatnost da ćemo uspješno spriječiti pritužbe i moguće konflikte. Što ako ne uspijemo na vrijeme spriječiti pritužbe i konflikte? Prigovori, pritužbe, a posebice konflikti situacije su povišenog stresa. Kako se uspješno nositi sa stresom izazvanim konfliktima sa klijentima? Naučite kako se nositi sa stresom te kako upravljati vlastitim emocijama i ponašanjem kad smo suočeni sa konfliktnim klijentima.

Na edukaciji ćemo naučiti:

 • kako profesionalno upravljati prigovorima,
 • kako uspješno spriječiti nastajanje pritužbi,
 • kako brzo i učinkovito riješiti prigovore,
 • kako ostvariti jasnu verbalnu komunikaciju,
 • kako se nositi sa stresnim situacijama,
 • što napraviti kad dođe do konflikta,
 • najpraktičnija rješenja, primjeri i vježbe.

Trajanje treninga i satnica:

Trening se održava 21.07. 2017. u trajanju od 9.00 do 16.30 sati, s pauzom za ručak u trajanju od sat vremena od 13-14 sati, te dvije kraće pauze tijekom dana (prije podne od 11.00-11.15 i popodne od 15.30-15.45).

Kome je trening namijenjen: Edukacija je namijenjena zaposlenima koji u svakodnevnom poslu direktno komuniciraju sa kupcima i klijentima.

Kolika je vaša investicija?

Redovna cijena kotizacije iznosi 1450 kn  + PDV.

Za rane prijave do 7. 7. 2017. odobravamo popust i cijena kotizacije iznosi 1.000 kn + PDV.  

U cijenu kotizacije su uključeni svi radni materijali potrebni za sudjelovanje na seminaru, ručak u restoranu i potvrda o sudjelovanju.

Kako se prijaviti na seminar?

Želite li se prijaviti za sudjelovanje u seminaru, molimo vas da ispunite online formu ispod teksta. Po zaprimljenoj prijavi poslat ćemo vam predračun za plaćanje kotizacije. Dokaz o plaćenoj kotizaciji potrebno je poslati do 20.07. 2017. na email: poslovni-centar-znanja@poslovni.hr kako biste osigurali svoje mjesto na seminaru. Račun ćete dobiti nakon održanog seminara.

Organizator seminara: Poslovni dnevnik - Večernji list d.o.o.

 

Za čitatelje Educentra odobravamo popust 40%

Popust se obračunava na redovnu cijenu kotizacije.

Vrijedi za sve seminare koji se održavaju u lipnju i srpnju.

Prilikom online prijave na http://www.poslovni.hr/seminari/ potrebno je unijeti kod za popust: EC1417

Broj polaznika je ograničen, a upisi se vrše redosljedom prijave od 22.05.2017. do 30.06.2017.

Pošalji upit za program