Grafički dizajner – specijalist digitalnog izdavaštva

Kategorija: Tečajevi

Opis

Ovaj obrazovni program osposobljava kandidate za upotrebu računalnih aplikacija za grafičko oblikovanje, tajne struke grafičkog dizajna i izdavaštva u klasičnom i digitalnom obliku. Počinje se usvajanjem teorije struke, obrade vektorske grafike i fotografije, primjenom tipografije u prijelomu dokumenta, izrade i provjere pripreme za tisak te izvođenja digitalnog izdavaštva. Svaki stadij edukacije uključuje i niz praktičnih primjera na kojima polaznici vježbaju i otkrivaju tajne i trikove grafičkog dizajna tijekom nastave.

Naplati svoju kreativnost na tisuću različitih platformi

Bilo da se radi o izradi loga, pozivnica, oglasa, novina, grafički dizajner svojim radom svakodnevno pridonosi brojnim platformama, te izdavaštvu u klasičnom i digitalnom obliku. Pri tome svoju kreativnost najbolje naplaćuje ako poznaje svaki stadij posla, od grafičkog oblikovanja fotografija i teksta u smislenu priču do njene pripreme za tisak ili objave na webu. U svijetu u kojem je vizual gotovo sve, rijetko koje poslovanje može proći bez usluga grafičkog dizajnera. Treba li vam potvrda za to? Okrenite se oko sebe na ulici ili posjetite omiljenu web stranicu. Svijet je prepun njegovih uradaka i traži još!

Grafički dizajner jedno je od perspektivnih zanimanja za kojim potražnja kontinuirano raste već nekoliko godina. Predviđa se da će samo u SAD-u do 2020. godine potražnja narasti za 13 posto.

Što ćeš znati nakon završetka?

Bit ćete sposobni baviti se aspektima dizajna i stolnog izdavaštva, od izrade logotipa, posjetnica, promotivnih materijala, plakata, pa sve do izrade knjiga u elektroničkom obliku i aplikacija za mobilne uređaje (iOS/Android/Kindle). Znat ćete kako sastaviti upit za dobivanje ponude za tisak, načinima objave digitalnih publikacija. S lakoćom ćete retuširati fotografije, izrađivati montaže, aplicirati razne efekte na fotografiju, uređivati tekst, izvoditi korekciju boja i tonova digitalne fotografije, upotrebljavati filtere. Bit ćete sposobni postaviti sve parametre novog dokumenta digitalnog izdavaštva, izvesti datoteke digitalnog izdavaštva, testirati ih na mobilnim uređajima i objaviti.

Sadržaj programa obrazovanja

 

Uvjerenje – Uvjerenje o usavršavanju, javni dokument kojim se zvanje upisuje u radnu knjižicu,

Vrsta obrazovanja – Usavršavanje

Pošalji upit za program