Ispuni upitnik i osvoji HP laptop u vrijednosti od 3.500 kuna!

Modni dizajner I

Rok prijave: Otvorene prijave
Trajanje: 1 godina(e)
EduCentar cijena: Na upit
Kategorija: Tečajevi

Opis

KOJIM KORAKOM DO USPJEHA?

Kako odabrati zanimanje, steći znanje i uposliti se? To su pitanja na koje imamo odgovor. Jedanaest kreativnih programa, koji su verificirani s pravom upisa u radnu knjižicu. Izvrsni mentori, predavači i praktična nastava u svim programima, mogu biti ključ uspjeha, da znanjem dođete do željenog posla. To je zajednički uspjeh Učilišta Profokus i polaznika koji u većini nakon obrazovanja pronalaze svoj posao.

Obrazovanje za modnog dizajnera podijeljeno je u II stupnja, osposobljavanje i usavršavanje. U prvom stupnju obrazovanje se temelji na stjecanju osnova i čvrstog temeljnog znanja u području konstrukcije odjeće, estetike i kreiranja, tehnologije izrade odjeće i poznavanje materijala. Cilj programa je upoznati polaznike, buduće dizajnere sa zakonitostima struke, stručnim znanjima i vještinama iz područja modnog dizajna kako bi bili spremni za samostalni rad.

KOMU PREPORUČITI ZANIMANJE MODNOGA DIZAJNERA:

 • Svima koji su maštoviti i stvaraoci novih oblika
 • Svima koji će uporno učiti i vježbati kako tehnologiju. odjeće tako i načine izrade kroja
 • Svima koji žele steći znanja kako bi mogli eksperimentirati i proizvesti dobar dizajn
 • Svima koji s ponosom mogu nakon obrazovnog ciklusa samostalno dizajnirati i biti cijenjeni na tržištu

Program osposobljavanja je odobrilo Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske s nazivom - osposobljavanje za modnog dizajnera/icu. Nakon završetka obrazovnoga ciklusa izdaje se uvjerenje s pravom javnosti, a polaznicima se stručno zanimanje upisuje u radnu knjižicu, danas  u elektronsku evidenciju.

ODRŽAVANJE NASTAVE:

Po rasporedu tri puta tjedno, jutarnja ili popodnevna grupa.

PROGRAM:

Osnove estetike odijevanja

Polaznici savladavaju tehnike prostoručnog crtanja modne ilustracije  kao i primjenu crtanja na računalu u programu illustrator. Računalni program illustrator koristi se za izradu modne ilustracije i tehnološkog projekta odjeće, kako bi novim tehnologijama ostvarili nov i suvremen dizajn.Polaznici stječu znanja kako kreirati kolekcije za modne revije, industrijsku serijsku proizvodnju i manje specijalizirane serije.

Tijekom nastave nauče kako postaviti formu i boju unutar odjevnog predmeta, te odrediti vrstu tkanina, pletiva, pozamanterije i ostalih vrsta materijala, kao i njihov sklad u odjevnom predmetu i kolekciji.

Tijekom obrazovanja polaznici kreiraju kolekcije uz stručno vodstvo mentora, i pristup svakom polazniku je individualan.

Osnove konstrukcije odjeće

Samostalno izrađivanje krojeva u prirodnoj veličini, prema jedinstvenoj francuskoj metodi izrade kroja u svrhu izrade vlastite modne kreacije. Izrada i modeliranje kroja , savladavanje proporcija,utvrđivanje širine i dužine na zadanim modelima,kao i  postupci gradiranja. Utvrđivanje pozicije i uklanjanje ušitka postupkom modeliranja.

Priprema i izrada kroja za iskrojavanje.

Tehnologija izrade odjeće

Predmetna nastava održava se u kabinetu s industrijskim šivaćim strojevima. Samostalno šivanje iskrojenih dijelova odjeće i pravilan tehnološki  postupak prema izrađenom vlastitom kroju uz mentorski nadzor i konzultacije. Analiza gotovog odjevnog predmeta pod mentorskim nadzorom tehnologa i konstruktora.

Poznavanje materijala

Stjecanje znanja o vrstama tekstilnih materijala prema sirovinskom sastavu kao i njihova svojstva. Poseban dio je upoznavanje sa  tehnologijama za proizvodnju plošnih tvorevina  kao što su tkanine, pletiva, mreže, čipke i pozamanterija i prepoznavanje uzoraka. Razvijanje sposobnosti pronalaženja najboljih rješenja u izboru i korištenju materijala.

PREDAVAČI:

 • Branka Vučetić Atletić mag.ind.des.txt.
 • Lidija Marošević ing., modna dizajnerica
 • Ljiljana Podgorski Boček, tekstilni tehnolog

OSOBITOSTI PROGRAMA:

Načinom obrazovanja Učilište Profokus steklo je reputaciju ustanove koja uspješnim polaznicima daje pismo preporuke. Po završenom programu 90 % polaznika zaposlilo se u struci, a o umijeću i znanjima svjedoči velik broj nagrada koje polaznici osvajaju na raznim natjecanjima. Osobito je dragocjena suradnja s uglednim kazališnim i filmskim kućama te ateljeima, i modnim kućama.

REVIJE:

Tijekom školovanja svi polaznici mogu sudjelovati na modnim revijama, izložbama te organiziranim studijskim putovanjima.

KAKO SE UPISATI:

Nakon informativnog razgovora u Učilištu potpisuje se ugovor o obrazovanju.

UVJET UPISA:

Završena srednja škola.

DOKUMENTI POTREBNI ZA UPIS:

 • svjedodžba o završnom ispitu-maturi/diploma
 • rodni list
 • 1 fotografija (os.dok.)
 • potvrda o državljanstvu-domovnica
 • kopija osobne iskaznice

Predaju se kopije, a originali se donose na uvid.

Potpisom ugovora o obrazovanju kandidat stječe status polaznika Učilišta.

POLAGANJE ISPITA

Po završenom i odslušanom programu polaže se završni ispit, u pisanom i praktičnom obliku.

ZAVRŠNI RAD

Po odslušanom programu potrebno je izraditi završnu mapu – kolekciju u sklopu završnog ispita.

PLAĆANJE

Mogućnost plaćanja u mjesečnim obrocima tijekom školovanja.

Nagrada za one koji već sada planiraju svoje obrazovanje na jesen!

 

 

10%  popusta za upis od 1.8.16. do 30.9.16. i (+) 8 ili 9 obroka za otplatu  

Posebne pogodnosti prilikom upisa za naš 20 rođendan

više na www.profokus.hr

Zatražite dodatne informacije putem kontaktnog obrasca niže na stranici!

Pošalji upit za program