Ispuni upitnik i osvoji HP laptop u vrijednosti od 3.500 kuna!

Dizajner interijera

Rok prijave: Otvorene prijave
Trajanje: 220 sat(i)
EduCentar cijena: Na upit
Kategorija: Tečajevi

Opis

KOJIM KORAKOM DO USPJEHA?

Kako odabrati zanimanje, steći znanje i uposliti se? To su pitanja na koje imamo odgovor. Jedanaest kreativnih programa, koji su verificirani s pravom upisa u radnu knjižicu. Izvrsni mentori, predavači i praktična nastava u svim programima, mogu biti ključ uspjeha, da znanjem dođete do željenog posla. To je zajednički uspjeh Učilišta Profokus i polaznika koji u većini nakon obrazovanja pronalaze svoj posao.

DIZAJNER INTERIJERA

Dizajner interijera je stručnjak koji će tijekom obrazovnog procesa naučiti prilagoditi prostor željenim uvjetima klijenta u okviru zadanoga budžeta, bilo da je riječ o životnom ili poslovnom prostoru. Da bi netko postao uspješan dizajner interijera mora biti u mogućnosti odabrati dizajnerski stil, odgovorno raspolagati zadanim budžetom, biti otvoren prema novim idejama, uspješno komunicirati, kvalitetno i brzo izvesti zamišljeno. Mnogo elemenata potrebno je objediniti u tako organiziranu i ugodnu cjelinu kao što je lijepo dizajniran prostor. Sposobnost vođenja takva procesa umijeće je dizajnera, pri čemu do izražaja dolaze njegove estetske sposobnosti koje mahom određuju uspjeh projekta u vizualnom smislu.

POŽELJNE OSOBINE

Dizajneri interijera moraju biti kreativni i imati razvijenu sposobnost estetske prosudbe. Uz to je važno da imaju smisla za rješavanje tehničkih problema i prostornih odnosa. Važno je da su precizni u radu, spretnih ruku i posjedovanju vještina  vizualizacije projekta . U dizajnu je važan crtež kako bi jasno mogli prikazati raznovrsne prostorne odnose. Neprijeporna je prednost umijeće suradnje s ljudima, što podrazumijeva komunikativnost. Do statusa uspješna dizajnera dolazi se napornim radom i odricanjem.

GDJE RADE DIZAJNERI INTERIJERA?

  • u dizajnerskim studijima,
  • u tvrtkama koje proizvode ili prodaju namještaj,
  • u časopisima za nekretnine kao savjetnici.


VERIFICIRANI PROGRAM :

Program je odobrilo Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske. Nakon završetka obrazovnog ciklusa izdaje se uvjerenje s pravom javnosti, a polaznicima se stručno zanimanje upisuje u radnu knjižicu, danas u elektronsku evidenciju.

 

ODRŽAVANJE NASTAVE:

Dva puta tjedno , srijeda i četvrtak od 17-20,15 sati tijekom sedam mjeseci od listopada do svibnja mjeseca.

PROGRAM:

Poznavanje materijala i boja

Polaznici uče o simbolici boja u odnosu na prostor i okoliš i razvijaju vještine likovnog osmišljavanja boja u prostoru. Savladavaju tehnike crtanja, umijeća komponiranja boja (kolaž) i materijala prema zadanom prostoru, potrebi i namjeni.

Projektiranje interijera

Nakon savladavanja tehničkog crtanja i osnova projektiranja interijera kao i izrada nacrta, polaznici usvajaju znanja izrade idejnog i izvedbenog projekta za uređenje interijera. Projektiranje sadrži kvalitetna rješenja kao što su: funkcija, orijentacija, materijali, stil, podovi, stropovi, rasvjeta, normativi, antropometrija, namještaj i dekorativni elementi u prostoru  stana, ugostiteljskog prostora, poslovnog prostora i dr.

Polaznici stječu umijeća unutrašnjeg opremanja stambenih, poslovnih i javnih prostora te usavršavaju tehnike samostalnog i inovativnog usklađivanja funkcije prostora.

Važan dio projektiranja je crtanje i besplatni kompjuterski programi za projektiranje interijera i  3D vizualizacije projekta.

Vježbe s tehnologijom izvedbe interijerskih radova

Usvajanje znanja o tehnologijama izvedbe interijerskih radova i o vrstama zanatskih radova. Načinu obračuna materijala i opreme, kvalitetnom i stručnom sastavljanju troškovnika za pojedini projekt.

 

POSEBNE METODE NASTAVE:

U nastavi sudjeluju gosti predavači koji su renomirani i odabrani stručnjaci iz područja kao što su stilski namještaj, rasvjeta, tekstil u interijeru, ugradbeni ormari, pregradne stijene i slično.

Poseban dio nastave predviđen je za savladavanje kompjuterski programi za projektiranje interijera i  3D vizualizacije . Terenska nastava, izložbe i izvodljivost projekta.

GLAVNA MENTORICA:

Jasna Milošević Mjeda, dipl.ing.arh.

KAKO SE UPISATI:

Nakon informativnog razgovora u Učilištu potpisuje se ugovor o obrazovanju.

UVJET UPISA:

Završena srednja škola.

 

DOKUMENTI POTREBNI ZA UPIS:

svjedodžba o završnom ispitu-maturi/diploma,

rodni list,

1 fotografija (os.dok.),

potvrda o državljanstvu-domovnica

kopija osobne iskaznice

Predaju se kopije, a originali se donose na uvid.

Potpisom ugovora o obrazovanju kandidat stječe status polaznika Učilišta.


POLAGANJE ISPITA:

Provjere znanja nakon prvog semestra.

ZAVRŠNI ISPIT:

Nakon odslušanog programa polaže se završni ispit u pisanom i praktičnom obliku.

ZAVRŠNI RAD:

Nakon završenog i odslušanog programa izrađuje se završni rad određene teme, što je uvjet za polaganje završnog ispita. To je završna mapa - prezentacija projekta nekog prostora prema odabiru polaznika u suradnji s mentorom.

PLAĆANJE:

Mogućnost plaćanja u mjesečnim obrocima tijekom školovanja.

Nagrada za one koji već sada planiraju svoje obrazovanje na jesen!

 

10%  popusta za upis od 1.8.16. do 30.9.16. i (+) 8 ili 9 obroka za otplatu 

 

Posebne pogodnosti prilikom upisa za naš 20 rođendan

više na www.profokus.hr

 

 

Zatražite dodatne informacije putem kontaktnog obrasca niže na stranici!

Pošalji upit za program