Aktivne stipendije koje vas mogu odvesti diljem svijeta

Iako smo kalendarski zakoračili u ljeto, šteta bi bilo da vam promaknu neke stipendije koje vas mogu odvesti u Englesku, Njemačku, Švicarsku ili Kinu, a portal x-ica našao je nešto i za one koji ne žele preko granice.

Stipendija Sveučilišta Oxford Brookes

Do 30. lipnja otvoren je natječaj Sveučilišta Oxford Brookes. Mogu se prijaviti svi koji najesen žele upisati diplomski studij međunarodnih odnosa. Osim klasičnog programa studija međunarodnih odnosa, možete izabrati i neki od tri specijalistička studija – svjetsku političku ekonomiju, sigurnost ili okoliš.

Uvjet je da imate diplomu iz međunarodnih odnosa ili završen preddiplomski na nekom srodnom studiju. Sve dodatne informacije saznajte na Stipendije.info.

Stipendija za godinu dana u Njemačkoj

Rotary Foundation Oldenburg – Ammerland i German Academic Exchange Service (DAAD) dijele pet stipendija za dvosemestralni boravak na Sveučilištu u Oldenburgu. Stipendija iznosi 700 do 800 eura, ovisno o razini studija. Popis svih studija potražite na ovom linku. Prijave su otvorene do 29. lipnja. Sve dodatne informacije o stipendiji i o postupku prijave možete pronaći na službenim mrežnim stranicama.

Stipendija Nacionalne zaklade za potporu učeničkom i studentskom standardu

U prvoj kategoriji na natječaj se mogu javiti studenti elektrotehnike, računarstva, strojarstva, matematike, fizike, farmacije, medicine, logopedije, rehabilitacije, anglistike i germanistike. Osim deficitarnih zanimanja, Zaklada stipendira studente s invaliditetom, pripadnike romske nacionalne manjine, aktivne kategorizirane sportaše i nadarene mlade umjetnike upisane na preddiplomski umjetnički studij.

Zaklada će stipendirati 432 studenta, a rok prijave je 28. lipnja. Prijave za dodjelu stipendija Zaklade podnose se na internetskim stranicama.

UNIL stipendije za međunarodni diplomski studij u Švicarskoj

University of Lausanne stipendira deset međunarodnih studenata diplomskih studija za zimski semestar 2017. i ljetni semestar 2018. Stipendija iznosi 1,600 švicarskih franaka mjesečno za period od 15. rujna do 15. srpnja.

Na raspolaganju imate četiri studija: Master of Arts in Sciences and Practices of Education, Master of Law from the Universities of Zurich and Lausanne, Master of Law in Criminal Sciences, judiciary mention, Master of Science inTraceology and Crime Analysis. Rok za prijavu je 15. prosinca, a studijske programe i detalje prijave pronađite na linku.

Stipendije za višemjesečni rad u Njemačkom parlamentu

Bundestag iliti po našem Njemački parlament, stipendira studente za 13-tjedni rad kod jednog od zastupnika.

Preduvjeti za prijavu su završen sveučilišni studij, hrvatsko državljanstvo, vrlo dobro poznavanje njemačkog jezika kao i njemačke politike, društva i povijesti. Natječaj je otvoren za sve mlađe od 30 godina, a rok za prijavu je 30. lipnja.

Mjesečni iznos stipendije je 500 eura, osiguran je smještaj te su pokriveni troškovi osiguranja i puta. Više informacija potražite na službenim stranicama Bundestaga.

Stipendije za kineski jezik

Beijing Institute of Technology (BIT) dodjeljuje stipendiju Konfucijevog instituta za studente koji žele sudjelovati u programu MTCSOL (Master of Teaching Chinese to Speakers of Other Languages) za akademsku godinu 2016 – 2018/19. Osim toga, BIT stipendira i studente koji pohađaju studij jezika u okviru razmjene na 1 ili 2 semestra u narednoj akademskoj godini.

Stipendija iznosi 3 000 jena mjesečno, a pokriva školarinu, stanarinu i troškove života te zdravstveno osiguranje. Prijave su otvorene do 1. rujna za sve u dobi od 16 do 35 godina. Pročitajte detaljnije informacije.

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.