Kako putovati s manje novca

Niskobudžetne aviokompanije, povoljan smještaj, jeftini aranžmani i plaćanje na rate mogu učiniti nekad nedostižno putovanje ostvarivim.

Niskobudžetni letovi

Cijena putovanja se može prepoloviti ako pronađete jeftine putne karte ili ih kupite dovoljno rano. Atraktivni povoljni letovi i akcijske cijene redovnih kompanija mogu vam pomoći kod odluke ako još tragate tragate za idealnom lokacijom.

Povoljan smještaj

Kada ste odlučili na avanturu i kupili putnu kartu vrijeme je da rezervirate smještaj. Kako bi vaše putovanje ostalo unutar budžeta, smještaj je stavka na kojoj svakako možete uštedjeti.

Cijena smještaja često ovisi o periodu, broju osoba, lokaciji i njegovom izgledu. Uz vaše preference i možda pokojeg kompromisa, možete naći pristojan smještaj koji možda nije toliko luksuzan, ali je uredan i čist te povoljan.

Imajte na umu da na putovanjima najmanje vremena provodite u sobi jer želite što više doživjeti grad ili temlju koju ste posjetili. 

Aranžmani

Kad rezervirate putovanja raspitajte se o dostupnim aranžmanima. Oni često uključuju prijevoz i smještaj, a mnoga putovanja možete kupiti i uz first i last minute ponude pa ako uz njih stoji i napomena  'cijena za dvije osobe' na putovanju možete uštedjeti. Povedite prijatelja ili voljenu osobu u avanturu života, zabavite se i upoznajte druge kulture.

Plaćanja na rate

Nekada su putovanja iz snova ostvariva samo ako njihova cijena ne bude prežestok udarac na naš budžet. Umjesto štednje mjesecima, otputujte odmah, a za putovanje odvajajte mjesečno manju svotu kako bi taj trošak što bezbolnije podnjeli. Uz plaćanje na rate putovanja na koja smo oduvijek htjeli otići nas mogu izaći oko 300 kuna mjesečno.

Izvor: punkufer.hr

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.