Novinari, spremni na odlazak u Bruxelles uz stipendiju?

Preko Lénaïc zaklade, novinarke mlađe od 30 godina imaju priliku započeti karijeru u velikom stilu, i to u Bruxellesu uz stipendiju od 5000 eura.  

Ovo će možda nekome zvučati kao mačji kašalj, ali velika je stvar otići stažirati van i raditi u stranom mediju kada je o novinarstvu riječ. Upravo to je prepoznao i Lénaïc, Zaklada za novinare osnovana u spomen na mladu novinarku Lénaïc Vaudin koja je prošle godine umrla od raka u samo 28-oj godini.

Mlada novinarka je svoj posao izvrsno obavljala tijekom boravka u Bruxellesu te bi se reklo da je uvijek dovršavala svoje priče. Kao što je kod nas Ana Rukavina, tako je Lénaïc u Europi simbol borbe, ustrajnosti i dobre mlade novinarke.

Novinarke mlađe od 30 godina mogu se prijaviti na ovaj natječaj za stipendiju i stažiranje koje traje pet mjeseci, a prijave sa životopisom i motivacijskim pismom se zaprimaju do 31. prosinca 2016. na mail: info@lenaic.eu

Više o natječaju i ovoj jedinstvenoj prilici možete pročitati na lenaic.eu. 

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.