Projekt osposobljavanja nezaposlenih hrvatskih branitelja

U četvrtak, 19. siječnja 2017. godine, s početkom u 11.00 sati u prostorijama Obrtničke komore u Ilici 49  održat će se završna konferencija, kao i predstavljanje rezultata projekta 'Razvojem poduzetničkih vještina do pokretanja samostalnog poduzeća' koji je provodio  Gradski ured za branitelje u partnerstvu s Institutom za menadžment i Sense Consultingom, tijekom 2016. godine.

Cilj projekta je osposobljavanje nezaposlenih hrvatskih branitelja i članova obitelji smrtno stradalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Grada Zagreba za pokretanje i upravljanje vlastitim poduzećem, s ciljem stjecanja poduzetničkih vještina i praktičnih znanja, kroz edukaciju, savjetovanje i mentorstvo, a sve kako bi se smanjio broj nezaposlenih branitelja u Gradu Zagrebu.

Sudionicima konferencije obratit će se izaslanica gradonačelnika gosp. Milana Bandića, gđa. Mirka Jozić, pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo, gđa. Vesna Helfrih, pročelnica Gradskog ureda za branitelje, gđa. Tajana Pernar, ravnateljica  Instituta za menadžment i gđa. Lucija Zlatar, voditeljica projekta.

Najuspješniji branitelji koji su postali poduzetnici predstavit će svoja poduzeća.

O projektu

Projekt Gradskog ureda za branitelje sa partnerima Institut za menadžment i Sense Consultingom trajao je od lipnja 2016. do kraja 2016.  godine. U projekt je bilo uključeno 100 hrvatskih branitelja koji su pohađali seminar o osnovama poduzetništva.

U sklopu prve faze projekta napravljena je stručna evaluacija projektnih ideja polaznika seminara na osnovu unaprijed definiranih kriterija (procjena poduzetničkog potencijala, zrelost projektne ideje, tržišni potencijal te procjena potrebnih financijskih sredstava).

Ukupno 30 pozitivno evaluiranih projektnih ideja ušlo je u drugu fazu projekta i polaznici su pohađali specijalističke seminare na temu financija za poduzetnike, izrade poslovnog plana, prodajnih vještina, internet marketinga i e-poslovanja.

U trećoj fazi projekta 15 polaznika je sa stručnim konzultantima dobilo detaljniju razradu poduzetničke ideje, smjernice za rješavanje konkretnih pravnih, financijskih i marketinških pitanja, informacije o aktualnim izvorima financiranja konkretnog projekta te pomoć u izradi poslovnog plana.

Projekt je rezultirao samozapošljavanjem 5 branitelja koji su otvorili svoja poduzeća.

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.