Uspješni inovator nudi mladima 100.000 dolara za napuštanje fakulteta!

Peter Thiel suosnivač je PayPala, dobro je investirao u Facebook, Spotify i Yelp servise, a sada investira i u mlade Amerikance koji žele napustiti fakultetsko obrazovanje, prenosi RTL.

On smatra da je nekadašnja verzija američkog sna - od ničega, preko fakulteta do uspjeha - zastarjela. Današnji su fakulteti preskupi relikti prošlosti koji ne potiču inovativnost, te su čak odgovorni za tehološki deficit koji će "imati katastrofalne posljedice na gospodarstvo", vjeruje Thiel.

Smatra da mladi ne bi smjeli provesti svoje rane dvadesete na fakultetima zbog kojih će završiti u dugu i raditi poslove koji im ništa ne donose, već bi umjesto toga mogli raditi na inovativnim izumima koji će koristiti društvu.

Kako bi omogućio mladima da uspiju u tome, odlučio je utemeljiti stipendiju koja će pokrivati ambicioznim i talentiranim mladim ljudima mjesečne troškove života, te će im dati priliku za mentorstvo i networking. 

Thiel fellowship program traje dvije godine i investira 100 000 dolara mladim nadama koje žele sagraditi nešto "umjesto da sjede u razredu", čime u biti mlade ljude potiče da napuste fakultete.

To se dakako nije svidjelo predstavnicima tradicionalnijih metoda obrazovanja, koji smatraju da se radi o "najlošije usmjerenoj filantropskoj akciji desetljeća" jer, iako se obrazovne institucije trebaju mijenjati, poticati mlade ljude na napuštanje fakulteta je "opasna ideja".

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.