Važnost inovativnih praksi u društveno odgovornom poslovanju

Erasmus+ projekt pod nazivom Harmonizacija i implementacija EU Direktiva u području društveno odgovornog poslovanja – Hi4CSR započeo je u listopadu 2016. i trajat će do travnja 2018.

Riječ je o projektu koji provodi osam renomiranih europskih organizacija u području DOP-a: RRiF-plus d.o.o. (koordinator, Hrvatska), Institut za društveno odgovorno poslovanje (Hrvatska), Abis – The Academy of Business in Society (Belgija), Ekvilib Inštitut (Slovenija), Global Impact Grid (Njemačka), LUM Sveučilište (Italija), Pontis Foundation (Slovačka) te Trucost (Ujedinjeno Kraljevstvo).

Primarni cilj projekta je obrazovanje odraslih te razmjena primjera dobrih praksi između projektnih partnera kada je riječ o harmonizaciji i implementaciji europskih direktiva u području društveno odgovornog poslovanja u nacionalne zakonodavne okvire.

Sljedeća će se obrazovna aktivnost održati u Berlinu od 15. do 19. svibnja 2017. godine na kojoj će se tijekom pet dana, uz pomoć njemačkih stručnjaka, poduzetnika i inovatora razmijenjivati primjeri dobrih praksi kada je riječ o integraciji inovacija u poslovni sektor.

Pri pokretanju poduzeća te u kasnijem poslovnom planiranju poduzetnici vrlo često ne razmišljaju o svojoj društvenoj odgovornosti, no integriranjem inovativnih praksi neizbježno se otvaraju nove poslovne mogućnosti te izražajniji pozitivni utjecaj na društvo i okoliš. Uzevši u obzir strategiju Europe 2020 i Direktivu o nefinancijskom izještavanju 2014/95/EU, u godinama pred nama kompanije će neizbježno morati promišljati inovativnost svojega djelovanja, a upravo će se o ovim temama razgovarati na obrazovnoj aktivnosti u Berlinu.

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.