Pravila kojih se buduća princeza mora pridržavati

Ako ste mislili da je život jedne princeze potpuno lagodan i bez ikakvih ograničenja to ipak nije tako. Ovih pravila će se morati pridržavati buduća princeza Meghan Markle.

Cijeli svijet bruji o nedavnim zarukama princa Harryja i Meghan Markle. Par je objavio da su zaručeni i naveo kako će se vjenčati u proljeće sljedeće godine. Kraljica Elizabeta dala je svom unuku blagoslov da oženi lijepu glumicu.

Buduća princeza Meghan Markle uskoro će doživjeti veliku promjenu u životu, jer će morati poštovati pravila kraljevske obitelji, piše Bright Side.

Ovo je samo dio pravila kojih se princeza mora strogo pridržavati:

1. Potpisivanje autograma

Supruga princa smije se fotografirati i rukovati s fanovima, no ne i potpisivati autograme. Prema kraljevskim pravilima može se potpisivati samo na službenim dokumentima. Razlog tome je strah kraljice Elizabete da bi neko mogao krivotvoriti njihove potpise i koristiti ih protiv porodice.

2. Jesti dagnje i kamenice

Zabrana je povezana s činjenicom da neke školjke mogu postati otrovne kad se pogrešno skladište. Stoga, članovima kraljevske porodice zabranjeno je riskirati zdravlje.

3. Svijetla manikura

Prema dress codeu, vojvotkinja može koristiti samo prozirne lakove, bez ikakvih oblika i šarenila po noktima.

4. Profil na društvenim mrežama

Postoji stroga zabrana korištenja društvenih mreža u kraljevskoj porodici. Pravilo se aplicira jer osobne informacije mogu postati javne. Postoje službene stranice kraljevske porodice na Twitteru i Instagramu, no strogo ih kontroliraju profesionalci koji oprezno prebiru fotografije i pišu tekst.

5. Poljubac u javnosti

Kraljica smatra neprimjerenim izražavanje emocija u javnosti i insistira da se toga drže članovi obitelji.

6. Solo kupovina

Vojvotkinji je dozvoljeno kupovati u supermarketima i trgovačkim centrima samo uz pratnju osiguranja.

7. Nošenje krzna

Krzno joj je dozvoljeno nositi tek u iznimnim situacijama i to samo ako je životinja preminula od prirodnih uzroka.

8. Glasanje

Vojvotkinja, kao i ostali članovi obitelji, ne smije glasati ili se kandidirati za parlament. Članovi kraljevske obitelji obvezuju se zadržati neutralnost i ne kvariti svoj ugled kroz politiku.

9. Modno eksperimentiranje

Princeza mora nositi skromnu i elegantnu odjeću. Za njen stil pažljivo se brinu stilisti.

10. Igranje Monopolyja

Prema kraljevskom protokolu, zabranjeno je igrati Monopoly jer je 'zloban i besmislen'.

11. Sjedenje na krivoj stolici

Svi članovi kraljevske obitelji moraju se držati protokola i sjediti samo na pozicijama predviđenima za njih. Također, kad kraljica završi sa svojim obrokom, i svi ostali moraju prestati jesti.

12. Posjete salonima ljepote

Princeza bi uvijek trebala izgledati elegantno i imati savršenu frizuru. Zbog toga bi kozmetičke salone trebala posjećivati barem tri puta tjedno. Naravno, njeno uljepšavanje događa se u tajnosti i daleko od očiju javnosti.

Izvor: x-ica.com
Foto: Getty Images

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.