Vijesti

Na ispitima se najviše vara radi nesigurnosti te nedostatka vremena za učenje

Svi dobro znamo da u školama i na fakultetima mnogi učenici i studenti varaju na ispitima koristeći različite metode kako bi dobili dobre ocjene. Koliko je varanje raširena pojava kod nas, istražio je portal EduCentar na gotovo 400 ispitanika.

Ususret državnoj maturi: "Dobro osmišljen, ali loše proveden koncept"

Državna matura je prvi put provedena 2010. godine i od tada ne prestaju nagađanja je li ovaj koncept pravedan i dobivaju li fakulteti nakon uvođenja državne mature bolje ili lošije studente. Što javnost misli o državnoj maturi kao konceptu za provjeru znanja i upis na fakultet, provjerili smo na gotovo 500 ispitanika.

Više od 60% ispitanika protiv školovanja od kuće: „Socijalizacija je važna!“

S obzirom da se u posljednje vrijeme često spominje školovanje djece od kuće, tzv. homeschooling, portal EduCentar istražio je na više od 1.170 ispitanika mišljenje javnosti o ovoj temi.

Hrvati vole čitati: 42% ispitanika godišnje pročita više od 10 knjiga

Istražili smo na više od 670 ispitanika navike čitanja hrvatskih građana u razdoblju od godinu dana.

Mladi se o spolnom odgoju u najvećoj mjeri informiraju na internetu

O uvođenju spolnog odgoja u školski kurikulum u javnosti se vode žestoke rasprave. Portal EduCentar istražio je na više od 560 ispitanika gdje se djeca i mladi najčešće informiraju kada je u pitanju spolni odgoj.

Studentski zbor želi povećati naknade poslodavcima koji zapošljavaju studente

Na prošlotjednoj je sjednici Studentskog zbora bilo riječi o Zakonu o obavljanju studentskih poslova, a u kojemu HSZ predlaže uvođenje naknade od 1%.

Otvorena prva Ljetna škola kemije

U predvorju Prve gimnazije Varaždin otvorena je prva Ljetna škola kemije koju škola organizira u suradnji s Institutom Ruđer Bošković, Hrvatskim društvom kemijskih inženjera i tehnologa te Varaždinskom županijom.

Kako se u proteklim stoljećima izjavljivala ljubav

'Volim te’, cvijet, romantični pogled ili nježni poljubac nekada jednostavno nisu bili dovoljni da nekome pokažete da ga/je volite.

Selo bogataša iz kojeg ne smijete otići

Kinesko selo Huaxi, poznatije i kao "Selo bogataša", sigurno je jedno od najneobičnijih sela na svijetu.

"Našu diplomu cijene poslodavci diljem svijeta"

Kako zapravo funkcionira Alma Mater te što nudi studentima iz Hrvatske otkriva prof. dr. Jurij Toplak, dekan Europskih poslovnih studija i jedan od vodećih europskih stručnjaka za izborno pravo.

Zagrebački kafić časti studente za svaki položeni ispit

Kako su napisali u ponudi, koja se nalazi na ploči ispred lokala, sve što trebate učiniti je pokazati indeks i čeka vas vaše piće.

Završio akademiju 30 godina nakon upisa!

Slavimir Stojanović je 30 godina nakon upisa Akademije primenjenih umjetnosti u Beogradu uspio završiti fakultet. Pročitajte zašto...

Humor - značajan pokazatelj moždanih sposobnosti

Ključna je upravo brzina razmišljanja, ističu znanstvenici.

Student ušao u minus na x-ici

Ulazak u minus u Hrvatskoj nije ništa čudno pa tako minuse susrećemo najčešće na vlastitim bankovnim računima. No, jeste li znali da i na iksici možete 'ući u minus'?

Najpoželjniji fakulteti u Hrvatskoj ove godine

Preferencije budućih studenata na temu izbora fakulteta mijenjaju se iz godine u godinu; tako je prošle godine bio najpopularniji Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, ali čini se da će ove godine situacija biti drugačija.